Петр Саганюк — король контрабанды

773

imgsize Жителі Володимира–Волинського вже давно прозвали свого мера «князь», а ще вони говорять що, жодне відповідальне призначення у місті не відбувається без згоди Петра Даниловича.
З одного боку в цьому нічого страшного не вбачається, якщо б воно працювало на благо, однак виявляється в цьому інший мотив. Так, відомо, що Саганюк створив та керує групою, яка займається контрабандою цигарок і незаконно видобутого бурштину, а також відмиванням доходів одержаних злочинним шляхом на території Волинської області вже досить тривалий термін.
Зокрема, відомо, що під «прикритям» Саганюка контрабандою цигарок білоруського виробництва і бурштину до Європи займаються його сини – Руслан та Сергій Саганюки , а також Валентин Борбелюк і Руслан Мороз. Ці особи мають «дах», який складається з посадовців прокуратури та Управління служби безпеки України у Волинській області, які мають свої частки від «бізнесу» за неперешкоджання. Крім того, контрабандні білоруські цигарки реалізовуються на території Волинської області через магазини, кафе, кіоски, бари міста Володимир – Волинського. Широкого розголосу набуло розслідування, проведене журналістами телеканалу ZIK: zik.ua/ua/news/2014/06/03/volodymyrvolynskyy__ray_dlya_kontrabandy_pid_dahom_u_m ilitsii__rozsliduvannya_494336 У країни Європи контрабандні цигарки та бурштин переправляються рейсовими пасажирськими автобусами, а також автомобільним транспортом, що перевозить великогабаритні вантажі. Пересічному громадянину важко уявити масштаби такої діяльності, якщо взяти до уваги, що щодня від м. Володимир – Волинський до Польщі відправляється близько 10 автобусів, через пункт пропуску вдень проходить близько 100 вантажівок, а це мільйони гривень.
В свою чергу із Польщі контрабандним шляхом на територію Володимира–Волинського завозяться високоліквідні товари, які реалізовуються споживачам на території Володимир–Волинського та інших регіонів через експедиційні компанії «Делівері» ТОВ «Ін–Тайм». Також свою «частку» від незаконної діяльності отримують депутати Волинської обласної ради Олег Борбелюк, який є братом Валентина Борбелюка та Валентин Кошельник , оскільки прикривають таку діяльність на обласному рівні, а також надають в розпорядження контрабандистам належні їм приміщення для зберігання продукції та вантажний транспорт. За вилучені від реалізації контрабандної продукції грошові кошти групою було відкрито та забезпечується функціонування ресторанів «Пузата хата», «Дружба», а також кафе «Фортеця», розміщених у Володимирі–Волинському.
Мабуть одному Богу відомо, скільки коштів у вигляді сплати податків на платежів при видобуванні корисних копалин та торгівлі підакцизними товарами замість Державного бюджету України потрапили в кишені наших можновладців та підконтрольних їм осіб. Нещодавно правоохоронці при реалізації матеріалів щодо діяльності організованої злочинної групи було проведено 11 обшуків на території Володимир–Волинського району, в ході якого вилучено понад 6 кг. золота, значну кількість готівки, а також предметів контрабанди, а також цигарок на суму понад 6 млн. грн. Однак, висвітлення в засобах масової інформації дана інформація не знайшла. Все вказує на те, що зараз учасниками організованої злочинної групи вживаються всі можливі заходи з метою уникнення від настання відповідальності та якнайшвидшого відновлення їх протиправної діяльності.

А ось схемка, на якій я показав що й до чого в “сім’ї” Саганюка. Далі буде…
Одним з основних кроків на шляху подолання корупції було прийнято Закон України «Про очищення влади», завдяки якому від державної служби було б усунуто всіх осіб, що займали високі посади в правоохоронних органах, органах державної влади та місцевого самоврядування, прокуратурі та суді при режимі «Януковича», або працювали над збагаченням так званої «сім’ї». Однак на ділі вказаний закон фактично себе не виправдав. Безпосередньо перед самим його прийняттям у Верховній Раді України із його тексту, виключили одну з норм щодо відсторонення від влади колишніх перших осіб обкомів і райкомів комсомолу, залишивши лише норму щодо керівників ЦК ВЛКСМ і компартійців на місцях, які сьогодні вже давно на пенсії. Виключення із тексту закону вищенаведеної норми дозволило діючому міському голові Володимира– Волинського Петру Саганюку залишитися на посаді, яку від обіймає із 1998 року. Жителі Володимира–Волинського вже давно прозвали свого мера «князь», а ще вони говорять що, жодне відповідальне призначення у місті не відбувається без згоди Петра Даниловича. З одного боку в цьому нічого страшного не вбачається, якщо б воно працювало на благо, однак виявляється в цьому інший мотив. Так, відомо, що Саганюк створив та керує групою, яка займається контрабандою цигарок і незаконно видобутого бурштину, а також відмиванням доходів одержаних злочинним шляхом на території Волинської області вже досить тривалий термін. Зокрема, відомо, що під «прикритям» Саганюка контрабандою цигарок білоруського виробництва і бурштину до Європи займаються його сини – Руслан та Сергій Саганюки , а також Валентин Борбелюк і Руслан Мороз.
Ці особи мають «дах», який складається з посадовців прокуратури та Управління служби безпеки України у Волинській області, які мають свої частки від «бізнесу» за неперешкоджання. Крім того, контрабандні білоруські цигарки реалізовуються на території Волинської області через магазини, кафе, кіоски, бари міста Володимир – Волинського. Широкого розголосу набуло розслідування, проведене журналістами телеканалу ZIK: zik.ua/ua/news/2014/06/03/volodymyrvolynskyy__ray_dlya_kontrabandy_pid_dahom_u_m ilitsii__rozsliduvannya_494336 У країни Європи контрабандні цигарки та бурштин переправляються рейсовими пасажирськими автобусами, а також автомобільним транспортом, що перевозить великогабаритні вантажі. Пересічному громадянину важко уявити масштаби такої діяльності, якщо взяти до уваги, що щодня від м. Володимир – Волинський до Польщі відправляється близько 10 автобусів, через пункт пропуску вдень проходить близько 100 вантажівок, а це мільйони гривень.

В свою чергу із Польщі контрабандним шляхом на територію Володимира–Волинського завозяться високоліквідні товари, які реалізовуються споживачам на території Володимир–Волинського та інших регіонів через експедиційні компанії «Делівері» ТОВ «Ін–Тайм». Також свою «частку» від незаконної діяльності отримують депутати Волинської обласної ради Олег Борбелюк, який є братом Валентина Борбелюка та Валентин Кошельник , оскільки прикривають таку діяльність на обласному рівні, а також надають в розпорядження контрабандистам належні їм приміщення для зберігання продукції та вантажний транспорт. За вилучені від реалізації контрабандної продукції грошові кошти групою було відкрито та забезпечується функціонування ресторанів «Пузата хата», «Дружба», а також кафе «Фортеця», розміщених у Володимирі–Волинському. Мабуть одному Богу відомо, скільки коштів у вигляді сплати податків на платежів при видобуванні корисних копалин та торгівлі підакцизними товарами замість Державного бюджету України потрапили в кишені наших можновладців та підконтрольних їм осіб. Нещодавно правоохоронці при реалізації матеріалів щодо діяльності організованої злочинної групи було проведено 11 обшуків на території Володимир–Волинського району, в ході якого вилучено понад 6 кг. золота, значну кількість готівки, а також предметів контрабанди, а також цигарок на суму понад 6 млн. грн. Однак, висвітлення в засобах масової інформації дана інформація не знайшла. Все вказує на те, що зараз учасниками організованої злочинної групи вживаються всі можливі заходи з метою уникнення від настання відповідальності та якнайшвидшого відновлення їх протиправної діяльності.

За матріалами: ord-ua.com