Первые подозреваемые покушения на Лищенко

1 308

medium_74ac0e0e77cc61883cb293376db67f8a_771x517Изначально покушение на Александра Лищенко («Личу») напомнило кавказские разборки наподобие расстрела Амины Окуевой и Адама Осмаевой. Их машина была расстреляна из автоматического оружия на выезде из поселка Глеваха ночью 30 октября 2017 года. Автомобиль Александра Лищенко был расстрелян из автоматического оружия на выезде из поселка Гореничи ночью 4 июня 2018 года.
Вчера в прессе появилось подтверждение версии о «кавказском следе», а точнее, о кавказских, а именно кадыровских исполнителях. Но вполне украинских заказчиках.
Замах на авторитета «Ліча» організував Володимир Тесля «Француз» із Крижополя.

teslya-1
Замах на вбивство кримінального авторитета “Ліча” був вчинений за замовленням президента ліги змішаних єдиноборств WWFC Володимира Теслі з Крижополя.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Комітету боротьби з організованою злочинністю Олександр Уколов.

Стало відомо, що вбивство Лищенка було замовлене особою на прізвисько “Француз” через те, що останній та “Ліча” не поділили 200 тисяч доларів США.

“”Француз” – це той самий Володимир Миколайович Тесля, який президент #WWFC. В справі він йде основним підозрюваним. Лищенка врятувало те, що він сів на заднє сидіння, хоча всі знають, що він любить особисто керувати автомобілем”, – запевняє Уколов.

Як стало відомо виданню “Обозреватель”, виконавцями замаху були представники одного з народів Кавказу.

“Ось вам і розмотаний клубок, бо саме Тесля завозить до України під виглядом спортсменів бойовиків з Чечні та Дагестану”, – резюмує голова КБОЗу.

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР повідомляв, що на змагання WWFC до Києва приїхали спортсмени з кадирівського “Ахмату”.

По сведениям наших информатов к покушению на Лищенко также причастен близкий к “Французу” человек — Андрей Мельник, по кличке “Длинный”. В свое время в сети появилась информация о причастности этой группы к похищению и пыткам Александра Шепелева. Что позволяет предположить, что эта группа связана с одной из силовых структур — СБУ или ГУР МО.

“За три дні до того, як Генпрокуратура повідомила про затримання колишнього народного депутата Олександра Шепелєва його викрали, побили і допитували представники кримінального світу Києва Володимир Тесля і Андрій Мельник.

Про це виданню ІНФОРМАТОР стало відомо від джерел у правоохоронних органах і близьких колишнього нардепа, передає портал “Антикор”.

ЗМІ повідомляли, що 8-го лютого співробітники Головної військової прокуратури та Служби безпеки України затримали екс-депутата в Конча-Заспі під столицею.

Згодом працівники СБУ поширили дезінформацію про те, що Шепелєв був затриманий на території «ДНР» під час рибалки.

У правоохоронних органах виданню повідомили, що за три дні перед офіційним повідомленням ГПУ про затримання колишнього соратника Юлії Тимошенко його викрали у Києві представники криміналітету. Для організації викрадення злочинці інспірували ДТП, в’їхавши в автомобіль екс-депутата. Це сталося поблизу столичного Сінного ринку.

Після трьох днів допитів, які супроводжувалися побиттями і вимаганням грошей, зловмисники передали Шепелєва співробітникам СБУ, які були поінформовані про фактичне захоплення екс-депутата у заручники.

Від близьких до Шепелєва людей ІНФОРМАТОРу також вдалося дізнатися, що його викрадення організував колишній акціонер «Родовідбанку» Сергій Дядечко. Із ним в екс-депутата давній конфлікт – у 2000-х політик замовляв замах на життя банкіра.

Викрадення одіозного екс-депутата Дядечко доручив «новим зіркам» кримінального світу Києва Володимиру Теслі та Андрію Мельнику. За свою послугу Тесля (він же «Француз»») та Мельник (він же «Длінний») отримали 1,5 мільйонна доларів.

Раніше повідомлялося, що Володимир Тесля привозить в Україну бійців глави Чечні Рамзана Кадирова, які допомагали йому займатися рекетом.

Також журналіст Євген Буров звинувачував Теслю у викраденні людей та співпраці з ФСБ РФ.”

О мотивах покушения судить пока рано. Напомним, что в ночь покушения на Лищенко неизвестные из гранатомета выстрелили в стену похоронной конторы “Покой” на Байковом кладбище. У Лищенко есть свой интерес в ритуальном бизнесе, так что нельзя исключить этот момент. С другой стороны, есть информация о том, что сейчас происходит очередной передел на спиртовом рынке, в том числе и на его периферии — в сфере производства неучтенного спирта. По слухам, Лищенко имел отношение к гражданину Чеботареву, активно работавшему на спиртовом рынке при Януковиче.

Нельзя исключить и того, что покушение на Лищенко — это “привет” его давнему приятелю и соратнику — Артуру Палатному.

Веселого лета, господа.

По материалам: ord-ua.com