«Пані Оксана» Корчинська, її скелети у шафі та любі друзі

2 599

Сьогодні, ні для кого не є секретом що Верховна рада України функціонує в якості притулку для моральних збоченців, корупціонерів та шахраїв. Чесним та «незабрудненим» у минулому депутатам там втриматися дуже важко, адже для них не діють стандартні важелі впливу та мотиватори, такі як шантаж та підкуп. А ось ділки серед собі рівних там почуваються безпечно та комфортно. Між ним працюють неформальні міцні зв’язки та кругова порука. Вони недоторкані, популярні та всемогутні. Вони діють від імені народу, адже заслужили цю місію голосами виборців. Або придбали собі право виступати від імені народу. А тепер, як вправні бізнесмени отримують свої дивіденди та цинічно закривають минулі гріхи шляхом переведення стрілок.

Гучні скандали для них - це благодатний грунт для самопіару. Вони завжди в епіцентрі яскравих подій та готові рвати на собі коштовний одяг заради справедливості та покарання "винних". Але, інколи вони на стільки заграються, що забувають про свою кримінальну причетність до тих самих скандалів...

Так, про свою абсолютно доведену активістами громадської організації «Громекс», забула і нардеп від партії радикалів Олега Ляшка Оксана Корчинська, яка у 2015 році звинувачувалася у розкраданні коштів, виділених на будівництво нового корпусу ОХМАТДИТУ. І яка, вже сьогодні, з притаманною їй істеричною ноткою коментує цей жахливий інцидент та погрожує покарати винних.

"За 20 місяців опікунська рада Охматдиту разом з юристами МОЗ та ДП "Укрмедпроектбуд" ми провели 81 суд. У результаті цього нам вдалося повернути в державне казначейство 97 млн грн",- на останньому брифінгу повідомила голова опікунської ради Корчинська. І додала, що зараз проводиться розслідування НАБУ також щодо закупівлі цією організацією обладнання з проведення ПЕТ-КТ для Національної академії медичних наук. Цікаво, а чи продовжується розслідування НАБУ за матеріалами , переданими «Громексом", в яких саме Корчинська виступає в ролі одного з головних фігурантів кримінальної справи?

Згідно інформації "Громекса" у 2015-2016 роках українські чиновники розтратили 60,4 млн. грн., призначених на будівництво нового корпусу “Охматдиту”. Виявилося, що з однією з фірм-розтратниць пов’язана голова опікунської ради «Охматдиту», народний депутат Оксана Корчинська.

Під час свого розслідування експерти-аналітики ГО «Громекс» розкрили схеми привласнення грошей, які виділялися на будівництво головної дитячої лікарні країни.

Фірма «Альтіс-Констракшн», пов’язана з Корчинською, привласнила в 2015 році 48,6 млн. грн. за допомогою фіктивних компаній і нелегальних схем. У 2016 році ДП «Укрмедпроектбуд» перерахувало фірмі «Термоінжиніринг» 11,8 млн. грн., частину з яких остання перевела на рахунки фіктивних підприємств. Експерти ГО «Громекс» встановили, що одним з співзасновників групи компаній "Юримекс" до складу якої входить і ТОВ «Альтіс-Констракшн» є Наталія Сидоренко, теперішня помічниця нардепа Корчинської.
За версією проекту "Наші гроши" ТОВ «Альтіс-констракшн» зі статутним капіталом 350 тис. грн. належить кіпрським офшорам «Альтіс холдинг лімітед (Altis honding limited) і" Гаріхан інвестментс лімітед "(Garyhun investments limited), кінцеві бенефіціари не вказані. Директором фірми є Максим Забігайло, який також є директором корпорації «Альтіс-холдинг» відомого забудовника Олександра Глімбовського. Дочка Глімбовського Катерина є власницею британської фірми «Altis ltd» і дружиною голови Державної фіскальної служби Романа Насирова. Секретарем британського «Альтіс» є брат Насирова Євген, - стверджують «Наші гроші». Гримуча суміш - колоборація Корчинської з Насировим, не скажете? Хоча, як виявилось Оксана Анатоліївна товаришує і з цікавішими персоналіями. Але, про це згодом.

Крім того, у розкраданні державних коштів, виділених "Охматдету" Корчинську публічно звинуватила і екс-генеральний директор ДП "Укрмедпроектбуд" Ірина Коваль.

Для довідки - ДП "Укрмедпроектбуд" виступало від імені держави замовником будівництва на території "Охматдету" та проводило тендер на визначення головного підрядника проекту. За словами Коваль, контора, афільована з Корчинскою демпінгувала та виставила найменші ціни на виконання держзамовлення та перемогла. Але, замість виконання своєї роботи, лише передавала на підпис фіктивні акти. "В кінці грудня 2015 року працівники "Альтіс-Констракшн" подали акти на понад 22 млн. грн., а перевірено та підписано "Укрмедпроектбуд" - всього на 6,4 млн грн.", під час прес-конференції в УНІАН заявила Коваль.

"Я категорично відмовилася це робити. Крім того, генеральний підрядник досі не надав жодної інформації щодо використання 37 млн. грн, перерахованих на рахунки "Альтиса" авансом для закупівлі обладнання ", - додала екс-директор ДП. Саме зі своєю принциповою позицією вона пов’язує своє звільнення 29 січня 2016 року. На думку Коваль, за її звільненням стоять бізнес-інтереси компаній, які планують збагатитися на постачанні медичного обладнання.
До речі, одіозна фігура Оксани Анатоліївни замішана й в інших гучних скандальних історіях, але її депутатська недоторканність дає їй тимчасову індульгенцію та волю на дії.

Нагадаємо читачам who is мадам Оксана Корчинська: депутат ВР від партії Ляшка, перший заступник голови комітету ВР з питань охорони здоров'я, голова опікунської ради "Охматдиту", координатор АТО з медичних питань, волонтер. Дружина не менш одіозного координатора вуличних баталій на замовлення Дмитра Корчинського. Персона яка має середню освіту, отриману у Монголії (хоча розповідає що має дві вищі – «фізика» та «економіка»). До того, як потрапила у ВР – вона була, за її словами, безробітна та жила багато років на заощадження, зароблені під час продюсерської діяльності на телебаченні (останнє зафіксоване місце роботи ТРК "Золоті ворота").

Політична діяльність Корчинської та її відношення до радикальної партії Олега Ляшка

Інформація щодо політичної діяльності Оксани Корчинської в лавах партії Ляшка до 2014 року в ЗМІ відсутня (або проходила абсолютно не поміченою для соціуму). Судячи з усього, вона розпочалася з моменту отримання нею 24 - місця у виборчих списках кандидатів в депутати ВР. Номер Корчинської виявився прохідним і, за результатами виборів, майже не відомий у широких колах волонтер та телепродюссер із трохи забрудненою репутацією потрапила у будинок під куполом серед інших 22 прохідних кандидатів від Ляшка. Як розповіла Корчинська в одному зі своїх інтерв'ю, до Ляшка вона пішла за порадою чоловіка Дмитра Кончинського. " Мене здивувало в Ляшко: він не боїться особистостей. Я не знаю більше в парламенті людини-лідера, який би не побоявся і взяв Корчинську. У мене жахливий характер, і це всім відомо. Я абсолютно некомфортний людина, тому що, коли я вірю в те, що я роблю, що це служіння Богу, то я абсолютно безкомпромісна. Єдина людина, яка може мене якось стримати в емоціях, це Дмитро Олександрович. І тому, якщо у нас в країні будуть такі лідери, як Ляшко ... Його мета - увійти в історію, як Корчинський, якого нічого більше не цікавить, як зараз надія на те, що він зробив історію", в серцях розповідала Оксана Анатоліївна.

Виявилося, що Корчинські були знайомі з родиною Ляшка понад 20 років. Імовірно, саме ця 20-річна дружба і стала причиною отримання нею прохідного 22 номера в ВР, за який, до речі, деякі кандидати відстібають у середньому від 2 до 5 млн. грн. Звісно ця історія не про пані Оксану, бо вона інакша та пішла в Парламент змінювати світ навколо із своєю грандіозною передвиборчою компанією. З якою, звісно, поки що не виконала жодного з анонсованих пунктів.

Нагадаємо, що у своїй передвиборчій програмі майбутній нардеп Корчинська, як і багато інших кандидатів-популістів пообіцяла що з її приходом у ВР:
- сім'ї, в яких є двоє дітей, будуть визнані багатодітними;
- ввести кризовий податок для олігархів;
- буде створений суспільний антикорупційний корпус;
- в Україні буде відновлено виробництво повного циклу;
- в Україні будуть побудовані нові виробництва, які будуть знаходитись ближче до кордону із ЄС;
- пообіцяла домагатися зменшення податків на заробітну платню;
- притягувати до кримінальної відповідальності чиновників, причетних до організації сепаратистів на Сході України;
- сприяти створенню потенційних партизанських загонів для оборони великих міст;
- пообіцяла домагатися списання 75% зовнішніх міжнародних кредитів;
- пообіцяла що в кожному селі буде створений фельдшерсько-акушерський пункт;

З останні пунктом програми, у нардепа Корчинскою вийшла взагалі повна "лажа", адже саме вона замість голови комітету ВР з питань охорони здоров'я підписала ганебний проект медичної реформи від в.о. міністра Супрун, який майже унеможливлює медичне обслуговування мешканців віддалених населених пунктів України та ставить під загрозу їх життя.

Але при цьому, нардеп Корчинська занурилася у вирішення більш вагомої проблеми, пов'язаної із забороною використання історичної назви України - Русь. Депутат Корчинська, разом із колегою Лозовим вирішили, що ця заборона допоможе українському народу зберегти свою історичну спадщину та винесли на розгляд Парламенту відповідний законопроект..... І досягли результату - спалаху жартів та сарказмів у ЗМІ з приводу неадекватної законодавчої ініціативи.

До речі, неадекватність ініціатив, а точніше створення інформаційних приводів на фоні неадекватних ініціатив та провокацій є головною фішкою родини Корчинських. Пані Оксана цим нікого не здивувала, адже лише перехопила естафетну паличку у свого донедавна "популярного" чоловіка Дмитра Корчинського.

Російський шпигун, майстер провокації Дмитро Корчинський - ідейний керівник дружини

За словами Корчинської, з чоловіком вона познайомилася у 1988 році, під час пікетування військових кафедр Київського Державного Університету. Тоді, юна студентка 1 курсу фізфаку Оксана Анатоліївна, замість відвідування занять, розпочала демонструвати суспільству свої перші революційні "піруети". "Акцію очолював Корчинський, я ж виявилася єдиною дівчиною на заході. А української мови я тоді навіть не розуміла(примітка ред. - незрозуміло, як вона поступила у КДУ та слухала там лекції, що викладалися українською), і наді мною взяли шефство. Правда, виходити заміж не збиралася. Була впевнена, що стану Марією Кюрі і помру від радіаційних камінчиків в кишені. Та й Дмитро Олександрович здавався мені неприступним. Я зверталася до нього виключно на «Ви»", ділилася в інтерв'ю майбутня депутатка.

Врешті, фізиком вона не стала, бо була відрахована. Але стала дружиною Корчинського - одного із засновників УНА-УНСО, якого згодом виключили з організацію за дії, несумісні з ідеологією УНА-УНСО та співпрацю с КДБ. Пізніше він створив власну організацію "Братерство", яке за фінансувалося Медведчуком.

До середини 2000-х Корчинський вже щільно сидів на гачку у державних спецслужб - досить сказати, що на президентських виборах 2004 року він відкрито підтримав Віктора Януковича, а роком пізніше його «Братерство» об'єдналося з ідеологічно чужої прогресивно соціалістичною партією Наталії Вітренко і виступало проти руху нової влади в НАТО та зближення з США і ЄС. У той час разом з Олександром Дугіним і Наталією Вітренко Корчинський навіть входив до Вищої Ради «Міжнародного Євразійського Руху». Потів від надовго зник з ефіру, через, начебто переслідування з боку спецслужб Росії.

Але, після затишшя кишеньковий провокатор «регіоналів» Корчинський з'явився на публіці 1 грудня 2013 року, виступивши одним з призвідників заворушень на Банковій, покликаних показати всьому світу нелюдський і антидержавний лик євромайдану. Після того, як провокація не вдалася, Корчинський втік за кордон (імовірно - в Росію, хоча сам він це категорично заперечує), а влада затіяла його млявий і передбачувано безрезультатний розшук.

Вчергове, Корчинський легалізувався в Україні напередодні виборів ВР у 2014 році та розпочав свою публічну діяльність "на підтанцьовках" у Ляшка" «Я поважаю Авакова, милуюся Юлею, їм цукерки Порошенко, але вам пропоную голосувати за Ляшко. Чому? Братерству вигідно, щоб Ляшко набрав якомога більше. Тому що в його списку комбатантів більше, ніж в інших списках, а також більше братиків і людей близьких до Братерства. Те, що Ляшко їх туди запустив, свідчить, що він добрий чоловік», - розповідав Корчинський в одному з коментарів у ЗМІ.
Існує версія, що російські спонсори повернули Корчинського в медіапростір та відправили піарити Ляшка, "татом" якого є Сергій Льовочкин з метою зміцнення радикальних рядів в Україні. Після розвалу "Правого сектора" у росіян фактично оголився цілий фланг праворадикальних розкручених спікерів, які б могли правильно критикувати владу. Чергове явище народу Корчинського відбулося доволі тріумфально, адже "за легендою" він повернувся з затяжних боїв з під Мариуполя, де встиг створити власний батальйон "Свята Марія". В якому, до речі, служить син Кончинських Данило.

Врешті мета була досягнута, а завдання Корчинського реалізовано. Його дружина потрапила в ВР. А пан провокатор отримав нове завдання - підтримка не менш одіозного та скандального персонажа Іллі Ківи.

Екс-радник Авакова, екс-соціаліст, психічнохворий Ківа - геноссе родини Корчинських

"Месія" української оборонної системи, що вийшов з бурхливої кримінальної піни Полтавщини, присвячений в лицарі МВД України, а точніше полковники Арсеном Аваковим - Ілля Ківа персона доволі небезпечна. Про нього, в рідній Полтаві поширюються різного роду чутки. Багато хто пов'язує його з полтавським криміналітетом та називає рішайлом 90-тих, за яким тягнеться довгий шлейф кримінальних історії. А у місцевій МСЕК зберігається історія хвороби психічно хворого. При цьому у самого Ківи є довідка інваліда 2 групи. Втім, не потрібно бути психіатром, щоб звернути увагу на те, що публічно каже людина, що знаходиться за межею душевної рівноваги. Як правило, його спітчі несуть загрозливий характер усім до кого він звертається та перенасичені ненормативною лексикою. Ця людина - одна з начебто лідерів «Правого Сектора», віце-президент Міжнародної федерації доміно, колишній командир батальйону «Полтава», екс- заступник начальника ГУМВС України в Донецькій області, екс-голова начальника департаменту протидії наркозлочинності, екс-ведучий ТВ-шоу про те, як в домашніх умовах приготувати важкий наркотик, екс-лідер соціалістичної партії України та нині голова профспілки співробітників МВС. Популярний, але не смішний клоун сучасного вітчизняного політичного Олімпу, якій із задоволенням дає коментарі на центральних ТВ- каналах Росії та обіцяє увійти в історію України в якості героя-визволителя. Ось тільки не зовсім зрозуміло яким чином та кого Ківа планує визволяти? Зате абсолютно ясно на чиє замовлення. Доказом співпраці "пташеня гнізда Авакова" з Кремлем може служити його останній виступ у ток-шоу на 1 каналі Росія, куди голову всеукраїнської федерації доміно покликали поговорити зовсім не про те, як правильно «забивати козла». Надто вже було потрібно Кремлю продемонструвати, що на території України є люди, які цілком підтримують політику Путіна стосовно власних ворогів. Можна довго писати про інші цікаві деталі цієї історії. Наприклад, про те, що партнером Ківи по діалогу під час того самого ефіру абсолютно невипадково виявився Володимир Жириновський – яскравий приклад того, як далеко можна зайти в політиці за наявності вміння вчасно зрадити та вміння увімкнути режим абсолютної неадекватності. Авжеж, саме неадекватність, підкріплена душевною хворобою стала головним козирем Ківи та ознакою його стрімкою популярності.

Нажаль, за неадекватністю публічних виступів Ківи стоять абсолютно небезпечні дії, такі як контрабанда зброї на анексованих та окупованих територіях України. Причетність до контрабанди на сході України екс-радника Авакова підтверджує і Депутат ВР Михайло Блавацький (партія ВО "Свобода"). За словами Блавацького та ще багатьох громадських діячів: " як тільки Ківа з'явився в Херсонській області, тут же почала поширюватися інформація про те, що пішла контрабанда на Крим. МВС України Корупціонери в МВС самі створювали наркосиндикат Ківи. Пан Ківа на кордоні дав зелене світло своєму соратнику по місту Артемівську (Донецька область). Це так званий, Вова" Вухатий "(Володимир Іваньков відомий злодій в законі - Ред.), який керує всіма контрабандними потоками в Артемівську. Від цих людей страждає весь український народ. У нас є велика кількість звернень до прокурорів, до Президента. На превеликий жаль, ми отримуємо не ті відповіді, на які розраховуємо ", - заявив Блавацький.

Взагалі, Ілля Ківа дуже любить бувати в АТО, робити демонстративні фото на фоні окопів та поширювати їх у соціальних мережах. Разом з нам туди катається і його "бойовий" товариш Дмитро Корчинський. А потім, повернувшись в родинне гніздечко Корчинских він старанно строчить хвалебні оди своєму новому партнерові, на кшталт: «завданням Іллі є будівництво другої лінії оборони на випадок наступу Кримського угруповання армії РФ. І вже перші кроки Ківи з виконання поставлених керівництвом завдань, послужило причиною нових нападок і перешкоджання його роботі", коментує Корчинский . " Коли в Україні восторжествує справедливість, то всі вороги країни будуть переможені. А поки що українському суспільству необхідно підтримати мужнього борця і патріота Іллю Ківу від нападок яструбів старого режиму і проросійських сил", бреше кремлівський агент.

До речі, у лютому 2017 року Корчинский разом із Ківою записали спільне відео, в якому наїхали на меджлісівців - учасників блокади Криму, коментуючи протистояння з ВСУ на Чонгарі та брутально образили голову Татарського Меджелісу Лянура Іслямова.

В одному з останніх публічних виступів Корчинский назвав Ківу українським Трампом, дії якого дуже скоро потрясуть Україну. Ще б пак потрясуть, якщо, нещодавно, до родинної справи підключилася народний депутат України Оксана Корчинська, яка зробила собі імідж майже Матері Терези на порятунку поранених в зоні бойових дій на Донбасі. За словами Корчинської: " Ківа - справжній герой і не вилазив з передової в зоні АТО.
"Так - він простий хлопець. Так - він не вміє говорити, але сміливий", - заявила вона. "Саме завдяки Ківі була організована евакуація мирного населення в Дебальцеве", підкреслила нардеп.

Цікаво, що у вересні 2016 року в Одесі, саме з подачі екс-екс-екс Ківи та нардепа-радикала Корчинської була реалізована провокаційна акція, направлена проти мера міста Генадія Труханова. Акція стала продовженням першої квітневої спроби захоплення влади в місті, так званого "антитруханівського майдану", якому вчинили спротив активісти одеської самооборони та Автомайдан. Тоді голова організації "Рада Громадської безпеки" Марк Гордієнко, прокоментував ситуацію в місті таким чином: "Ми маємо в своєму розпорядженні достовірної інформацією, що в наш мирний українське місто Одесу сьогодні прибули три автобуси спеціально підготовлених людей, які, прикриваючись покровительством політичних популістів, по суті ворогів України, будуть захоплювати мерію і Думську площу", - заявив активіст.

У четвер, 21 вересня, під час сесії міськради до Одеси прибула група учасників АТО. Що відразу ж насторожило прихильників Труханова. АТОшники, за їхніми словами, прямували на реабілітацію в Нати, але до вечора частина з них з'явилася на Думській (примітка ред. - координатором реабілітаційного маршу є "генерал медицини" Оксана Корчинська). Наступного дня, під час нової сутички був затриманий учасник АТО, що приїхав з Києва, помічник нардепа Корчинської Олексій Середюк, який раніше брав участь у блокаді редакції каналу "Інтер" (разом із Корчинським та Ківою).

У поліції повідомили, що він вдарив їх співробітника, в зв'язку з чим і був доставлений в райвідділ. Опинившись в райвідділі, Середюк заявив, що поліцейські його катували - побили в машині і закували в наручники - після чого почав вимагати "швидку". Буквально на наступний день, нардеп Корчинська виступила на захист свого помічника та зробила гучну заяву у ЗМІ: "Мирну акцію в Одесі брутально розігнали. Побили дівчат, побили активістів. Заарештовано і важко побитий доброволець, який служив в трьох добробатах. Він з" Азовом "звільняв Маріуполь. Він в Іловайськ воював і був важко поранений: ворожої російської кулею була розбита рука на 21 фрагмент. Він інвалід без частини правої кисті. ... Ми, народні депутати, збираємося і їдемо. Нехай нас б'ють! " - заявила дружина провокатора Корчинського та стрімко рушила на одеські барикади.

"Я хочу проявити свою громадянську позицію. Зараз я не обтяжений ніякими погонами або званнями. ... Член моєї організації " Союз ветеранів АТО "був побитий опричниками Лорда Кіпанідзе (переінакшено ім'я глави ГУ Нацполіціі в Одеській області Гіоргі Лорткіпанідзе - Прим.ред.) . Зараз на нього вішають всі гріхи, які він не скоював: хуліганство, що він розбив поліцейському брову і так далі. Наша задача - привернути увагу до ватним елементів, що паразитує і отруйним нашу країну. ... З Києва позавчора поїхали п'ятдесят чоловік. Тут не потрібно шукати підтексту. Є громадянська позиція. У даному випадку це мирна акція.... закидання "коктейлями Молотова ", відгукнувся друг родини Корчинських Ілля Ківа.

Справедливості заради, слід згадати, що одним з організаторів заколоту в Одесі був віце-мер Олесь Янчук, якого було відсторонено від обов'язків у результаті розслідування зазначених подій. Крім того, Янчук, якому у 2009 році було пред'явлено звинувачення в організації замовного вбивства помічника нардепа від БЮТ Дмитра Рустанова, в свій час очолював Одеську обласну організацію УНА-УНСО та був керівником виконкому "Братерства". А ще він є кумом Дмитра Корчинського.

Здогадатися з якою метою Корчинський, Корчинська, її помічник Сердюк та Ківа зацікавилися участю в одеських подіях абсолютно не складно, адже саме розхитування ситуації в Україні є першим завданням провокаторів. Нажаль, пересічному громадянину, з першого підходу доволі важко однозначно оцінити суміш волонтерських дій в АТО Оксани Корчинської, спільну активність її чоловіка Дмитра Корчинського з колегою Іллею Ківою, та абсолютно неадекватні випади самого Ківи. Але, якщо вдасться відокремити смаки та відчути аромат, тобто сморід спецій, то автор рецепту суміші буде цілком очевидний.

В кульмінаційній частині опусу, присвяченому дивовижному персонажу Оксані Корчинській слід додати історію про її комерційні проекти в медицині, які почали приносити свої плоди ще за довго до того, як вона потрапила в будівлю під куполом.

"Головний волонтер від медицини" та її схеми в Мінохорони здоров'я

Як відомо, основним питанням, яким останніх декілька років опікується Оксана Корчинська, є закупки медичних препаратів та знищення тіньових оборудок навколо них. Але, пані Оксана забуває розповісти, що саме вона була рушійною силою подібних схем продовж 2014-2015 років. Нажаль, в Інтернеті важко знайти інформацію про те, що у 2014 році Корчинська була призначена радником міністра охорони здоров'я Олега Мусія - того самого, якого вона зараз так нещадно критикує. Причому, призначення відбулося під час проведення закупок медпрепаратов. На посаді радника вона та її колега Дмитро Шерембей, голова благодійної організації «Пацієнти України», що прославився роботою в інтересах Росії, торгівлею комерційних даних і підкилимної боротьбою за місце глави Тендерного комітету, - повинні були зробити все для того, щоб у населення були всі необхідні ліки. Замість цього, за словами фармацевтів і нашого джерела в МОЗ, вони налагодили роботу тіньових схем. В тому числі, в колдоборації з групою компаній Петра Багрія - ТОВ "Фармадіс" та ТОВ "Укроптпостач".

Саме з легкої руки Корчинської та Шерембея закупівлі медпрепаратів почалися тільки восени й були затягнуті до зими 2015 року. І саме з їх легкої руки була введена умова: компанії-дистриб'ютори, які виграли тендер, мають право постачати ліки тільки через 180 (!) днів після внесення передоплати. При цьому передоплата складала100%. Результатом діяльності Корчинської стала відсутність ліків і грошей, а також суди з постачальниками, які вимагали доплати в розмірі 10 млн. грн. Цієї суми їм не вистачило в умовах гіперінфляції і триразового зростання доларового курсу, щоб поставити МОЗ ліки від ВІЛ / СНІД. А за свідченням джерел в МОЗ, ці гроші давно були виведені з України. Від закупівель, а точніше від впливу на закупівлі медичних препаратів МОЗ Корчинська тимчасово "відсторонилася" у 2015 році через звільнення за власним бажанням її креатури Олени Терещенко, яку Корчинська використовувала у власних інтересах.

Хоча, довірені джерела з МОЗ повідомляють, що "головний волонтер від медицини", згодом, швидко знайшла собі нового партнера в лиці гіперкорумпованого голови департаменту охорони здоров'я Полтавської області Віктора Лисака. Того самого Лисака, який обіймав посаду замміністра охорони здоров'я в уряді Азарова, декілька разів був фігурантом кримінальних справ, які стосувалися саме закупівлі за державний кошт медикаментів та обладнання, який оминув люстрацію і сьогодні вправно керує на Полтавщині. З Лисаком Корчинська познайомилася на одному з засідань Колегії Міністерства охорони здоров'я України. Згодом, між ними зав'язалися тісні дружні стосунки.
Як відомо, в себе вдома на Полтавщині, Лисак, з подачі голови Полтавської облради Олександра Біленького "займається" чесним розподілом коштів, виділених Світовим банком на реалізацію програм замісної терапії.

Також, "колега" Біленький залучає до цієї "прибуткової" діяльності свого радника Юрія Нестулю, який "гребе" та "тринькає" кошти міжнародного фонду "Відродження". Свою долю в "бізнесі" Лисака має і шановна пані Оксана. В схемах "друзів" Корчинською задіяні і сини екс-міністра МОЗ Раїси Багатирьової - Олександр та Ігор, які, регулярно отримують свою відсотки, шляхом перерахування коштів на банківські картки. Крім того, колеги тримають ніс за вітром та чекають на підвищення - комфортні крісла в МОЗ, куди Корчинська вже встигла підкопати нову нору, акурат поруч із кріслом в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун.
От тільки цікаво, чи відомо про це самій Уляні Супрун, яка начебто, прибула з далекого заокеанского континенту в Україну з метою здійснити революційні зміни в системі охорони здоров'я? А може, пані Уляна за декілька років свого перебування в нашій країні вже встигла підхопити невиліковний вірус від свого близького оточення та всі її благі наміри полетіли шкереберть?

Письма в редакцию: Антикоррупционный информационно-аналитический портал job-sbu.org