Операція «СХЕМА»: Хто спече прокурорського Коржа який допоміг вкрасти 4 мільйона доларів

677

10Пересічний громадянин прагне, щоб судова система України захищала його від злодіїв та шахраїв, і не просто захищала, а ще й карала злочинців. Проте, поки що фактів захисту простих громадян обмаль - якщо злочинець викрав чималу суму і знайшов спосіб поділитися з представниками правосуддя. Не вірите?

Ось вам реальна історія, що може стати основою захоплюючого бандитського серіалу, де у ролі братків українські прокурори. Тому будемо розповідати по серіях, як заробити чотири мільйони і де після цього знайти правильних прокурорів. Примітка – серіал містичний.

Серія перша. Беремо гроші та не повертаємо
Отже, живе собі подружжя громадянин Топчев М.Д. та громадянка Сухоцька М.Ю., заснували вони ТОВ «Науково-виробничий центр «ТОР» і заявили, що будуть будувати торговельно-офісний центр з паркінгом та апартаментами за адресою: місто Київ, Солом’янський район, провулок Індустріальний, 1-А. З цим прийшли у 2007-му році до інвесторів, з яких отримали не багато, не мало 25 млн. доларів. Маючи рахунок ТОРа Топчев та Сухоцька охоче приймали і готівкові долари. Готівка приймалася на пільгових умовах, бо за це інвесторам пропонувалася знижка при купівлі приміщень у новому центрі. Тобто, люди йдуть купувати приміщення в офісному центрі, їм кажуть, що при сплаті готівкою у доларах вони мають знижку 5%, що складає тисячі доларів. Інвестори охоче на це погодилися.

Забігаючи наперед зазначимо, що точна кількість тих, хто віддав готівкові долари особисто Топчеву і Сухоцькій достеменно не відома, але 12 громадян та 1 юридична особа у яких шахраї вкрали майже 9,5 млн. доларів США, із яких 3 млн. 698 тис. готівкою.

А далі по схемі: Абра-швабра-кадабра…. Топчев і Сухоцька вкладати всі гроші в будівництво центру не збирались, і витративши на будівництво нульового циклу 20 % від зібраних грошей ТОР оголосили банкрутом, а фінансову документацію - такою що згоріла. Відтак, цей драматичний і водночас драматургічний перебіг подій виводить на сцену слідчих ГУ МВС України в м. Києві і прокурорів Києва.

Серія друга. Тайна прокурорського подання
Слідчі збирають скарги потерпілих ошуканих людей і дивуються сумам, що вилучили у них шахраї. Слідство має доказів шахрайства на суму 47 579 716 грн. 35 коп. (за курсом на момент скоєння злочину більш, ніж 4 000 000 доларів США), і не знаходять жодних обставин, що пом’якшують покарання Сухоцькій та Топчевій, згідно ст. 66 КК України – слідчий орган досудового розслідування не вбачає. До речі, слідчі не знайшли обставини, які обтяжують покарання. Тобто, шахраї вони досить звичайні, і статті Карного Кодексу саме для них.

Діло подається в прокуратуру, а далі у суд. Але: Абра-швабра- кадабра, суд повертає діло прокуратурі назад. Тут трохи більш детально. 26 травня 2015 року Печерський районний суд міста Києва в складі головуючого судді одіозного хабарника Карабаня, суддів Остапчука та Середи, розглянувши за участю прокурора Ковальчук. у відкритому підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням Сухоцької М.Б., Топчева М.Д. у вчинені злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (справа № 757/33310/14-к) ухвалив повернути обвинувальний акт прокурору Києва у зв’язку із тим, що прокурором у відповідності до вимог кримінального процесуального закону підозрюваним фактично не висунуто обвинувачення у вчиненні відповідного злочину, що унеможливлює судовий розгляд кримінального провадження. Що поробиш - новий КПК настільки недосконалий, наскільки і недолугий.

На виконання цієї ухвали, яка була залишена в силі Апеляційним судом міста Києва, прокурор міста Києва мав би виправити зазначений обвинувальний акт відповідно до вимог, викладених в ухвалі суду, та повторно направити його до Печерського райсуду Києва для подальшого судового розгляду.

По суті, у обвинувальному акті треба було лише після викладення підозри вказати, що у цьому Топчев і Сухоцька не тільки підозрюються, але й обвинувачуються у шахрайстві. Закон – це формалізм. Додати одне слово - обвинувальний акт і знову направити до суду.

І за цим має слідкувати прокурор міста Києва, бо робота прокурора не захищати шахраїв, а захищати суспільство від шахраїв.

І ось цей обвинувальний акт повертається до прокуратури. І в прокуратурі вона перетворюється… про це у третій серії.

Серія третя (містична). Звинувачення перетворюється у захист
Прокурор Ковальчук робить зі звинуваченням «містичні» дії. Замість того, щоби переоформити обвинувачення, незаконно поновлює досудове розслідування та взагалі закриває справу! Зовсім виправдовує Топчева і Сухоцьку. Досудове розслідування йде всього лише 8 (вісім днів), і за ці вісім днів свідомість прокурора змінюється настільки, що вона починає стверджувати прокурору, а та всім нам, що злочину не було в наявності.

Абра-швабра-кадабра! Абра-швабра-кадабра! Прокурор не вважає за необхідне звинувачувати шахраїв, як того вимагає Закон (з якого лиха? Може змінена свідомість не дозволяє, чи взяв хабаря??) А коли так, то шахраї не шахраї, злочинці не злочинці, а друзі слідства, нема у вас методів проти прокурора Ковальчук. Замкнене коло.

Звісно, потерпілі скаржилися прокурору міста Києва. На цю скаргу була отримана відповідь за підписом заступника прокурора міста Києва Корж А.С. (від 10.12.2015 року, вих.№ 04/2/5-5579-13), відповідно до якої заступник прокуратура, вивчивши справу не виявив в діях підлеглого йому прокурора Ковальчук О.В. порушень діючого законодавства. Тобто заступник прокурора міста Києва Корж А.С. не вбачає в прямих порушеннях вимог ст.ст. 280, 281, 282 КПК України, допущенних прокурором Ковальчук О.В., порушення норм чинного законодавства.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 08.02.2016 постанову прокурора відділу прокуратури м. Києва Ковальчук від 20.10.2015 про закриття кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12012110000000701 від 19.12.2012 скасовано. Зокрема Ухвалою суду встановлено наступне:

«Матеріали кримінального провадження та зміст оскаржуваної постанови беззаперечно свідчать про недотримання органом досудового розслідування вищевказаних вимог закону щодовсебічного, повного і неупереджено дослідження усіх обставини кримінального провадження, а також належної обґрунтованості прийнятої постанови, яке б не викликало жодних сумнівів в правильності прийнятого рішення.Підстави для зупинення та відновлення досудового розслідування передбачені ст.ст. 280, 281, 282 КПК України, положення яких не передбачають такої підстави для відновлення досудового розслідування після його завершення як повернення прокурору обвинувального акту з підстав його невідповідності вимогам ст. 291 КПК України.…

Текст оскаржуваної постанови не містить будь-якого обґрунтування доцільності відновлення досудового розслідування та проведення додаткових слідчих дій, посилання на необхідність проведення яких в ухвалі Печерського районного суду м. Києва від 26.05.2015 відсутнє.

Так, стверджуючи, що в ході досудового розслідування проведено вичерпний перелік слідчих (розшукових) та процесуальних дій, направлених на встановлення об’єктивних обставин справи, прокурор натомість в оскаржуваній постанові жодним чином не розкриває, які слідчі та процесуальні дії були проведені після повернення судом обвинувального акту, які б з однієї сторони свідчили про вичерпання усіх можливостей для отримання доказів в межах граничного дванадцяти місячного строку досудового розслідування, а по-друге, надали можливість дійти протилежного висновку, ніж той що викладений прокурором Ковальчук О.В. у висунутому Сухоцькій М.Б. та Топчєву М.Д. обвинуваченні шляхом направлення обвинувального акту до суду.

Таким чином прокурори Ковальчук та Корж просто граються з вітчизняним законодавством. Замість звинувачення займаються захистом, а відтак і звинувачувати шахраїв нема кому.

Серія четверта (дай Бог не остання). Аналіз прокурорської схеми
Як бачимо, ця прокурорська схема майже дитяча. Купи прокурора, і він стане твоїм адвокатом. І звинувачувати тебе не буде кому. У суду не буде звинувачення, а це значить не буде підстави до суду. Слідчі МВС самі до суду нічого подати не можуть, бо це має зробити лише прокуратура. Таким чином, більше вкрадеш, більше вдасться поділитися з такими, як Ковальчук і Корж. І навіть, якщо Ковальчук і Корж будуть звільнені із прокуратури - то жити їм буде на що. Вони будуть продовжувати заробляти, бо знають СХЕМУ. І так вам скажу, громадяни України, що люстрація у любому вигляді наче мертвому припарки. Треба ламати СХЕМУ, а для цього притягати до відповідальності тих, хто нею користується.

Адже ті, хто користується СХЕМОЮ, знищують наше з вами, громадяни України, право на захист від злодіїв українською судовою системою, українським Законом. Такі прокурори, як Корж та Ковальчук, знищують нашу державу, знищують справедливе судочинство, знищують правду. Замість того, щоб захищати закон, ошуканих людей, вони стають на бік неправди, на бік шахраїв, на бік ворогів країни. Адже держава, яку вони так старанно знищують, розраховує на їх чесність та довіряє свою ( і нашу) долю. А вони її і нас зраджують. Ганьблять чесних прокурорів, плюють на закон, на страждання потерпілих, на правду, на людську честь і гідність, на нас з вами.

Наведена нами СХЕМА не може працювати, коли у прокурорів-хабарників не буде «даху», якби Корж не покрив Ковальчук, то остання не змогла безкарно закрити провадження. Україні конче потрібні громадські інституції, що наглядають за прокуратурою. Україні потрібні гучні справи над таким, як Корж і Ковальчук, бо інакше СХЕМА буде працювати і надалі, і кожен шахрай та злочинець уникне кримінальної відповідальності. Ми маємо будувати нову державу, нове судочинство, що знає ПРАВДУ, та не визнає жодних корупційних схем.

antikor.com.ua