Охранники ТРЦ Терминал в Броварах избили покупателя. Милиция закрыла дело

1 997

Звертаюсь до Вас ,як до вже останньої інстанції (але хоч до Вас потрібно звертатись як до першої) бо вже нікуди! 20.11.2011 року я звернувся до Броварського МВ ГУМВС України в Київській обл. із заявою на неправомірні дії працівників охорони ТРЦ «Термінал» розташованого в м. Бровари, Київської обл., по вул. Київська 316, які безпричинно нанесли мені тілесні ушкодження, та принизили мене в присутності моєї дівчини та великоїкількості відвідувачів.

За даним фактом 30.11.2011 року порушена кримінальна справа № 07-8211за ч.2 ст. 296 КК України(хуліганство, вчинене групою осіб), де я визнаний потерпілим. Справа знаходиться в провадженні слідчого Бондарєвої М.В. Слідство безпричинно затягується. Всі учасників мого побиття до цього часу не встановлені.Така ситуація викликає подив, бо злочин був у всіх на очах.

Броварській міськрайонній прокуратурі як і мені особисто відомо непоодинокі випадки такої безпрецедентної та незаконної, точніше злочинної, поведінки працівників цієї охоронної фірми в приміщенні ТРЦ «Термінал». Але жодного з порушників не було за такі дії покарано, що свідчить про їх вплив на правоохоронні органи, оскільки більшість їх учасників в минулому були правоохоронцями. Але я не маю наміру відступати.
Про нахабство та підлість вказаної охоронної фірми вказує і той факт, що після інциденту вони змонтували відеозапис, в якому були затушовані моменти мого побиття (це пояснили спеціалісти переглядаючи відеозапис). Лише залишили епізоди, де начеб-то я розмахую руками. І таку відео плівку подали в міліцію, що можливо кваліфікувати як підробку документів, щоб дескридитувати саме мене. Особисто мною було вручено клопотання про вилучення повної версії відеозапису, що ігнорується і до сьогодні.

Коли моя мати шукала свідків цього інциденту та направляла їх до міліції, то після допиту деякі звертались до моєї матері та повідомляли, що сама слідча рекомендувала їм не зв’язуватись з цією справою. Та люди виявились чесні, давали правдиві покази і нас попереджали про незаконність слідства.
Ці дії слідства можна розцінювати, як узгоджені із злочинцями з метою їх незаконного захисту, що схоже на корупційні дії, зрощення криміналу з міліцією.

Коли я вийшов з лікарні, після місячного лікування через завданих мені тілесних пошкоджень працівниками охоронної фірмия звернувся до інформаційно-публіцистичного проекту Костянтина Стогнія «Надзвичайні новини» . Був зібраний матеріал та вийшов сюжет 11.01.2012 року, в якому підтвердилось, що мій випадок не є першим, а злочинна поведінка працівників цієї охоронної фірми в приміщенні ТРЦ «Термінал» є звичною.В інтерв‘ю правоохоронними органами була дана обіцянка, що винуватці даного інциденту будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Та на хід досудового слідства по даній кримінальній справі це ніяк не вплинуло. Старшим слідчим Бондарєвою М.В. як ігнорувалося так і ігноруються, до сьогодні, будь-які мої звертання. Відповіді на жодне власноруч вручене клопотання я так і не отримав, хоча визначені для цього чинним законодавством України терміни давно минули.

До цього часу справи на цих охоронців, так і не вилучені, чим порушуються вимоги ст. 2 КПК України про швидке і повне розкриття злочину, викриття винних осіб. А також порушуються мої права на захист моїх інтересів державою.

16 травня 2012 року особисто прийшовши на прийом до Броварської міськрайонної прокуратури м.Бровари, Київської обл., мною була подана скарга щодо неналежного розслідування кримінальної справи слідчим майором міліції Бондарєвою М.В..

23 травня 2012 року я отримав письмо у відповідь, де вказувалося, що за результатами перевірки стану досудового слідства Броварською міськрайонною прокуратурою у справі надано письмові вказівки, а за неналежне виконання службових обов’язків при розслідуванні кримінальної справи щодо старшого слідчого СВ Броварського МВ ГУ МВС України в Київській обл. Бондарєвої М.В. порушено дисциплінарне провадження.
Однак,24 липня 2012 року я прийшов на прийом до слідчого Бондарєвої М.В., щоб дізнатися про хід досудового слідства по кримінальній справі в якій я визнаний потерпілим, але у відповідь на конкретно поставлені запитання отримав посмішку і ніякої конкретної відповіді. У мене склалося враження, що у слідчого існують необ'єктивні причини навмисно затягувати досудове слідство, я навіть можу припускати, що ці причини носять якийсь фінансовий аспект. Тому прошу Вас перевірити мої припущення.

А на сьогоднішній день кримінальне провадження закрите за не достатністю доказів.(абсурд)!
Прошу Вашої допомоги у відновленні кримінального провадження, та допомоги в покаранні винних.

Потерпілий Станков А.О.

Письма в редакцию: Антикоррупционный информационно-аналитический портал job-sbu.org