Колишні керівники двох держпідприємств звернулися до МВС із заявами про вимагання у них хабарів

572

vyaztka В одного з них посадові особи Держфінінспекції вимагали півмільйона доларів США за складання «позитивного» акту про перевірку діяльності держпідприємства. У другого керівника за аналогічний результат перевірки представники ДФІ вимагали 100 тисяч доларів. За обома фактами слідчими Головного слідчого управління МВС відкриті кримінальні провадження.
Сьогодні, 8 квітня, колишній генеральний директор ДП «Укрзалізниця» Борис Остапюк звернувся до Міністерства внутрішніх справ України із заявою про вимагання хабара. Згідно із заявою, посадові особи Держфінінспекції вимагали 500 тисяч доларів США за складання «позитивного» акту перевірки.
Учора, 7 квітня, до МВС звернувся колишній комерційний директор ДП «Укрпошта» Василь Веселий із заявою про вимагання у нього хабара у розмірі 100 тисяч доларів США. Гроші призначалися за складання «позитивного» акту під час перевірки посадовими особами Держфінінспекції.
За вказаними фактами слідчі Головного слідчого управління МВС України внесли зазначені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація цих фактів – за ч.4 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Проводиться досудове розслідування.


По материалам: ord-ua.com