Когда антикоррупционеры запутались

1 517

blank2Сначала в редакцию пришло письмо следующего содержания от некой “Антикоррупционной инициативы”, возглавляемой Павлом Комирчим, более известным в узких кругах Главка “К” как “Паша Коммерческий”. Мы порадовались за ветерана, хотя все антикоррупционные организации на нашей памяти были всегда глубоко мошенническими.

ЗАЯВА
про вчинення корупційних злочинів високопосадовцем
Генеральної прокуратури України

Старший слідчий в особливо важливих справах третього відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Мамедов Раміз Гумбатович здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017000000000934 від 24.03.2017 щодо призначення на посаду першого заступника Директора НАБУ Углави Гізо Трістановича, який не втратив громадянства Грузії, тобто за фактами внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів в особовій справі першого заступника Директора НАБУ і їх використання та зловживання службовим становищем службовими особами вказаного правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 212, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 КК України.
Відповідні рішення суду щодо цього кримінального провадження є також у

Єдиному державному реєстрі судових рішень: reyestr.court.gov.ua/Review/66655579, reyestr.court.gov.ua/Review/67030882# та ін.

Занепокоєння та обурення суспільства викликає той факт, що як може нібито об’єктивно та неупереджено здійснюватися кримінальне розслідування щодо грузинського корупціонера НАБУ — азербайджанський дійсний корумпований старший слідчий ГПУ.

Отриманою ГО ВЦПКСПО “Антикорупційна ініціатива” інформацією від перевірених джерел і очевидних фактів, які є загальнодоступними всім громадянам України з’ясовано, що 03.06.2017 пан Мамедов Р.Г., маючи у власності вже два автомобіля, придбав ще легковий автомобіль Mazda А6, 2010 року випуску, ринкова вартість якого становить мінімум 12 тис. доларів США, що більше 300 тис. грн., однак приховуючи свій тіньовий дохід і взагалі вартість автомобіля від громадського контролю та не відображаючи дане незаконне збагачення у своїй декларації: declarations.com.ua/declaration/ nacp_3d6523b6-f716-4f91-b3ca-851ee0b78c5b, оформив його право власності на свого батька — начальника поїзда Регіональної філії «Південна залізниця» Мамедова Гумбат Аббас-огли.
blank3
Вказаний кричущий факт корупції підтверджує і те, що офіційний доход за 2017 рік, згідно з даними загальнодоступної поданої декларації: declarations.com.ua/declaration/nacp_082974f3-b88b-4f3a-b11e-f16f3cccc16f, начальника поїзда Мамедова Г.А. складає всього 227 тис. грн., а з урахуванням податку на прибуток фактично тільки близько 186 тис. грн., з яких 135 тис. грн. до кінця 2017 року були не так і не витрачені, і залишилися у нього у вигляді грошових активів, а решта сума доходу за весь рік — 90 тис. грн., а з утриманим податком — 74 тис. грн., що становить близько 7 тис. грн., а з утримані податком — 6 тис. грн. на місяць протягом 2017 року, апріорі вимушено витрачені на проживання себе і непрацюючої своєї безприбуткової дружини Мамедової Валентини, в тому числі і на чималу щомісячну оплату комунальних послуг трьох об’єктів нерухомості — 2 будинки і квартира загальною площею майже 450м2.

При цьому всьому, 03.06.2017 придбавши автомобіль Mazda А6, а ні пан Мамедов Р.Г., а ні його батько пан Мамедов Г.А., у встановлений антикорупційним законом України 10 денний термін так і не розмістили інформацію про суттєві зміни у майновому стані в Єдиному державному реєстрі е-декларацій, в принципі як і інші!!!!!

З метою приховати від контролю суспільства свій дійсний матеріальний стан пан Мамедов Р.Г., замилюючи очі громадянам та органам антикорупційного контролю, уклав фіктивний договір оренди занедбаної квартири у м. Києві із Боровською І.С., на справді проживаючи вже декілька останніх років в інших шикарних апартаментах у центрі Києва.

У 2015 році працюючи прокурором Ленінського відділу Харківської місцевої прокуратури №1, пан Мамедов Р.Г., згідно поданої ним декларації про доходи: declarations.com.ua/declaration/nacp_575f2d78-ce81-49cf-81fc-7923425b38a6, взагалі не мав об’єктів нерухомості, у тому числі на праві тимчасового користування або оренди, які також обов’язково декларуються, насправді приховував правду від суспільства.

Хоча тільки залишається фантазувати, що жив пан Мамедов Р.Г. весь 2015 рік у свого батька у поїзді, тоді дійсно згідно національного законодавства це не підлягає декларуванню, як нерухомість.

Але, отриманою ГО ВЦПКСПО “Антикорупційна ініціатива” інформацією від перевірених джерел у Квартирно-експлуатаційному відділі міста Харкова, що знаходиться у м. Харків, вул. Пушкінська, 61, пан Мамедов Р.Г. у період 2002-2009 років проходження служби на різних посадах у військовій прокуратурі Харківського гарнізону як безквартирний отримав на всю свою сім’ю від Квартирно-експлуатаційного відділу міста Харкова двокімнатну квартиру в новому побудованому будинку в місті Харкові, мінімальна вартість якої становить понад 600 тис. грн.

Вказану нерухомість він умисно, приховуючи від громадського контролю доходів державних чиновників, не відображав у своїх деклараціях за 2015-2017 роки, як і іншу трьох кімнатну квартиру в центрі Харкова вартістю понад 800 тис. грн., яка оформлена на його дружину Зелінську Катерину Олексіївну, яка також працює у прокуратурі та за змовою із чоловіком не декларувала жодного разу всі ці наявні квартири та тіньові прибутки свого чоловіка: declarations.com.ua/declaration/nacp_4df292b0-da03-4dd4-b114-b3cae477d7d7.

З метою приховати власника даної трьох кімнатної квартири, дані про її придбання до Державного реєстру прав на нерухоме майно, після його утворення, умисно не надавались, ця інформація є лише у Харківському міському бюро технічної інвентаризації, за адресою: м. Харків, пл. Павловська, 4.

Сміючись та попираючи наказом Генерального прокурора України від 16.06.2016 №205, виходячи із наведених фактів, державний чиновник Мамедов Р.Г. зазначив 09.01.2018 лише брехню у своїй анкеті доброчесності прокурора, оприлюдненій на офіційному сайті за №876.

У той час як все громадяни України ведуть боротьбу ціною власного життя із агресором на сході країни, керівництво нашої держави намагається шляхом неймовірних зусиль прийти до стандартів Ради Європи та поступово виконує взяті на себе перед демократичним світом зобов’язання у боротьбі із корупцією, державний чиновник Мамедов Р.Г., використовуючи надану йому народом України владу, нахабно наживається та приховує у деклараціях свою корумповану наживу від громадського контролю.

Завданнями ГО ВЦПКСПО “Антикорупційна ініціатива”, згідно її статуту, є громадська підтримка, доповнення та конкретизація ініціатив Президента, Парламенту та Уряду України з викорінення корупції, як явища, несумісного з подальшим розвитком українського суспільства, а тому прошу ініціювати об’єктивне прозоре проведення розслідування всіх зазначених мною у заяві фактів корупції пана Мамедова Р.Г. із обов’язковим застосуванням щодо нього поліграфа.

За наявності підстав невідкладно повідомити компетентних правоохоронців про кримінальне переслідування Мамедова Р.Г. за ст. ст. 366-1, 368-2 КК України (декларування недостовірної інформації та незаконне збагачення), забезпечивши найшвидше його повне і всебічне розслідування незалежними правоохоронцями, та публічний розгляд у суді із постановленням йому справедливого вироку.

Відповідь про розгляд цієї заяви надіслати ГО ВЦПКСПО “Антикорупційна ініціатива”: 04071, Україна, м. Київ, пров. Ярославський, буд. 7\9.
blank4
Однако, следом за этой цидулой, пришла следующая, из которой следует, что первое письмо было фейковым, а следующее уже настоящим. Хотя, кто вас “антикоррупционеров” знает.
big_komirchhhhh

По материалам: ord-ua.com