Как заставить прокуратуру завести уголовное дело на высокопоставленного чиновника

1 011

афишаОтже, не пройшло і півроку, як прокуратура м. Вінниці почала займатись не лише виконавцями злочинів, а й організаторами-високопосадовцями, які не оббирають окремого підприємця, не вимагають хабарів, а працюють по-крупному – створюють і очолюють таку систему, щоб “вдячні” підприємці самостійно приносили їм оброк, при цьому ще й мільярдами крадуть з бюджету Держави!

Їх злочинна діяльність не новина для представників Феміди і захисту правопорядку, але, завдяки “дружнім” комерційним стосункам з владою, вони до цього часу залишались недоторканими і безкарними.

У Вінницькім краї такою “авторитетною” і “відомою” персоною є очільник Вінницької ДФС Продан Мирослав Васильович - "призначенець" декого з вищих осіб влади, організатор корупційних схем, досвідчений хабарник часiв Януковича В.Ф. Не зважаючи на давно відомі і доведені факти злочинів, Мирослав Васильвич Продан з успіхом продовжує свою кар'єру й розпочаті та налагоджені «справи», а це:

- одержання неправомірної вигоди службовою особою (посадовець пересувається на автомобілі, який неможливо придбати за заробітну плату державного службовця; за досить символічні кошти обзавівся у Вінниці нерухомістю (дай Бог кожному придбати за такими цінами);

- організація діяльності мережі конвертаційно–транзитних СПД (тільки за 2015 р. сума збитків нанесених бюджету України склала понад 89 млн. грн. несплаченого податку на додану вартість. Ось у кого потрібно брати кредити, а не клянчити в МВФ!);

- незаконне відшкодування ПДВ (за домовленістю з паном Проданом, “підопічним” підприємствам безпідставно повернуто мільйонні ПДВ і спектр його можливостей не обмежується Вінничиною).

ЭРДР

ГПУ

До того ж, Мирослав Продан, маючи і користуючись наданими йому посадовими можливостями, та співпрацюючи з “колегами” з СБУ, організував досить прибутковий “бізнес” на експорті волоських горіхів. Обмежене коло підопічних Продану фірм безперешкодно проходить усі митні формальності і, в той же час, відносно інших підприємств-експортерів горіхів безпідставно здійснюється блокування та вилучення задекларованого на експорт горіха, порушуються кримінальні справи.

Це не повний перелік давно відомих і фактичних злочинів, на який, лише завдякі наполегливості постраждалих підприємців і громадських активістів, звернули увагу органи правопорядку. Сьогоднішні невеличкі результати боротьби - це заслуга нас з вами, а не “очищеної” влади, що не поспішає дієво боротись з корупцією і з економічною злочиннистю, вона лише разграбовує державний бюджет і бере нові кредити.

Заступник Голови Правління ГО "Всеукраїнська народна рада протидії корупції та громадської експертизи влади"
Кірш Олександра

Письма в редакцию: Антикоррупционный информационно-аналитический портал job-sbu.org