Ігор Коломойський уклав мирову угоду з Петром Порошенком

711

63267c57ef7d54caadfde58e64e9b3bc14269542411-324x235 Ігор Коломойський уклав мирову угоду з Петром Порошенком і у вівторок повертається в Україну.
У вівторок, 2 лютого, олігарх, екс-голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський повертається в Україну. Про це ІНФОРМАТОР повідомило джерело з найближчого оточення олігарха.
Нагадаємо, що Ігор Коломойський вже довго не з’являвся в Україні через конфлікт інтересів з Президентом України.
Переважно він проживає у Швейцарії, де у нього є розкішний будинок на березі озера, в якому мешкає сім’я олігарха. Останні місяці він часто з’являвся у Лондоні через судовий процес з іншим олігархом Віктором Пінчуком. Суд, нагадаємо, прийняв рішення на користь останнього. У теплу пору року Ігор Валерійович любить проводити час на одній зі своїх яхт, де відбуваються зокрема ділові зустрічі, катаючись красивими місцями Середземноморського узбережжя.
Стало відомо, що наразі між двома олігархами укладена мирова угода, яку вони домовились скріпити і узгодити деталі у вівторок у Києві. Гарантом зі сторони президента виступив його соратник і глава його Адміністрації Борис Ложкін, зі сторони Коломойського – його багаторічний бізнес-партнер Геннадій Боголюбов, співвласник групи “Приват”.

Як відомо, нещодавно близькі до Коломойського екс-гурбернатор Одещини і нинішній голова Волинської облради Ігор Палиця разом з екс-заступником Дніпропетровської ОДА Святославом Олійником усунули від керівницива партією “Укроп” Геннадія Корбана, який нині перебуває в СІЗО СБУ. У результаті наразі не зрозуміло, на якій стадії знаходяться складні стосунки між Ігорем Коломойським та Геннадієм Корбаном.

Довідка ІНФОРМАТОРа:
Борис Ложкін – один з найвпливовіших олігархів, наближених до Петра Порошенка. З червня 2014 року обіймає посаду глави Адміністрації Президента України, член РНБО, заступник голови Національної ради реформ України. Екс-власник медіа-імперії і багатьох видань, зокрема – “Forbes, Vogue, Корреспондент, Теленеделя, i.ua, bigmir.net, football.ua,Ретро FM, Наше радіо, Europa Plus, Авторадіо, Аргументи і Факти, Комсомольська правда та ін.

Учасник топ-100 впливових українців журналу “Кореспондент” починаючи з 2003 р. У 2008 був удостоєний звання “Кращий медіа-менеджер Росії” і переможець українського конкурсу “Підприємець року”, який є частиною глобальної програми компанії EY — Entrepreneur Of The Year ® Awards (2008).
У 2013 удостоївся Почесної грамоти Ради Федерації Росії за великий внесок у розвиток російських засобів масової інформації в Україні та зміцнення добросусідських відносин між Росією і Україною. Грамоту в Москві вручила голова Ради Федерації Валентина Матвієнко. За версією журналу “Фокус” у 2013 р. активи Ложкіна склали $ 126 млн, “Кореспондент” нарахував його статки у загальній сумі $ 144 млн.

Геннадій Боголюбов – один із співвласників групи “Приват” і формує стратегію всієї групи, входить до списку найбагатших бізнесменів країни. До активів його груп належать металургійні і гірничо-збагачувальні комбінати в Україні, Росії, Румунії, Польщі, США, нафтовий бізнес і торгівля паливом через широку мережу АЗС. підприємства харчової промисловості, банки. Бізнес-інтереси Г.Боголюбова включають інтереси в Приватбанку (йому з Ігорем Коломойським належить по 43,44% акцій цієї кредитно-фінансової установи), Запорізькому і Стахановському заводах феросплавів, заводі феросплавів Highlanders Alloys (США), австралійській Consolidated Minerals (CSM), “Укрнафті”, “Дніпроазоті”, будівельних і девелоперських компаніях (зокрема “Аеробуд”) і виробнику напоїв “Ерлан”. Раніше Г. Боголюбов був також співвласником Південного гірничо-збагачувального комбінату і Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського, проте продав свою частку в них основним власникам Evraz Group.

Президент дніпропетровської єврейської общини. Станом на 2013 рік займав 3-є місце у рейтингу найбагатших людей України зі статком $3,645 млрд.

По материалам: informator.news